Teckenbergs blogg

Teckenbergs blogg

Väder..

TrädgårdPosted by Teckenberg Dec 05, 2012 17:46:08

..är inte detsamma som klimat men det senaste dygnet har vädret varit ovanligt aggressivt.

Snöfallet som började i natt, i kombination med starka vindar, har ställt till en massa problem. Ingen flygtrafik, bussarna har stannat och tågen avgår inte - många inrapporteringar om trafikolyckor på våra vägar.

I Stockholm åskar det.

Visst infinner sig en känsla av litenhet när Moder Jord ryter till, kanske på allvar.

I Doha i Quatar pågår Cop 18 - FN´s klimatmöte där tusentals människor samlats än en gång i en from förhoppning om att få till stånd ett nytt avtal om begränsningar av våra koldioxidutsläpp till atmosfären.

Övriga världen har slutat hoppas - Cop 15 i Köpenhamn 2009 var nog det sista hoppet om att världens ledare skulle ta det ansvar vi lagt på dem och som de en gång accepterade.

Vi byter ut våra glödlampor, vi tackar nej till plastpåsar i affärerna för att minska på plasthanteringen som ger våra hav migrän och vi sopsorterar utifrån de grundliga instruktioner vi fått och vi tänker på återanvändning innan vi slänger saker till allt mer växande avfallsberg.

Vi tar vårt ansvar men det räcker inte.

Själva sitter vi där vi sitter just nu eftersom vägen inte är framkomlig men det går ingen nöd på oss så länge vi har strömmen kvar.

Trädgården är skönt inbäddad i drivor av snö och mår säkert gott.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bondjäntan -Johnna Dec 05, 2012 18:55:50

Ja men visst ryter moder jord, gång på gång men lyssnar vi? Några enstaka försöker så gott de kan men i det stora hela är jag tveksam...I Quatar sitter man och pratar om att man (i-länder) måste ta sitt ansvar och betala för sin konsumtion. Och inte är det många i-länder som vill dra ner på konsumtion och produktion, man vill minsann ha kvar och kanske ha ännu mer. Mycket vill ha mer. U-länderna vill också komma ikapp och bli i-länder... man vill ha välfärd och rikedomar. På samma villkor som den rika och lyckliga, så vill inte vara med och betala. Det ska vara rättvist-sandlådenivå... Så hm... jag ser med viss tillförsikt på mötet. Återigen. Men jag hoppas. Ja här är värsta oväder. Och egentligen är det inte alls synd om mig. Jag har laddat med ved och ljus om strömmen skulle gå. Mat har jag också. OCh äntligen har mannen kommit loss från pendeltågskaoset och hittat sonen som blev utkörd (!) från skolan. Så näe, mig går det inte heller någon nöd på. Men lite orolig är jag för hönsen... vi får se hur det går. Ha det gott!/ Johnna