Teckenbergs blogg

Teckenbergs blogg

I väntan på Godot

TrädgårdPosted by Teckenberg Mar 11, 2013 15:30:29

Så börjar det nästan kännas just nu....fast Godot dök ju aldrig upp men det skall väl våren ändå göra - så småningom.

Det händer absolut ingenting just nu i den snötäckta trädgården och kylan ser ut att hålla i sig hela denna vecka.

Jag har ju så mycket som behöver åtgärdas förutom det traditionella vårarbetet så snälla Våren, visa lite omtanke om oss trädgårdsodlare.

Två månader brukar mitt vårarbete ta innan jag arbetat mig igenom hela trädgården. Städa, klippa, gödsla och dela växter som blivit för stora men varje år är det något som även kräver en viss renovering. Ingenting i en trädgård är beständigt och en del saker behöver göras om.

I år väntar ett stort arbete med en nedgrävd slang som går till reningstunnan vid dammen. Den började läcka i fjol så det är bara att gräva upp och byta ut. Dessvärre ligger den under både rabatt och stenlagd gång.

En kallmur som jag gjorde för ca 10 år sedan signalerar att det är dags att plocka ner hela muren och göra om. Såg redan i fjol att den visade tecken på skador och det har förstås förvärrats i vinter. Tyvärr får jag nog vänta med det arbetet tills tjälen gått ur jorden.

Men fåglarna får sitt tillskott även i år. Sju nya starholkar har min man snickrat ihop och tre småfågelholkar samt en inköpt holk för den lilla rödhaken. Rödhakens holk är lite speciell med stor öppning så det gäller att gömma den väl så inte marodörer kommer åt äggen eller ungar. Vi satte upp den i en gran, omgärdad av risiga buskage.

De övriga tre småfågelholkarna är reserverade för den svartvita flugnapparen. Den kommer vid samma tidpunkt varje år och eftersom den skall flyga över halva jordklotet för att hitta hit till oss på Hagtorpet har stannfåglarna redan ockuperat alla holkar i skogen. Vi testade i fjol med nya holkar precis vid flugsnapparens ankomst och det fungerade så nu fyller vi på med några nya.

Så välkommen Våren! Det är dags nu!

  • Comments(2)//teckenbergblogg.besokstradgardar.se/#post175