Teckenbergs blogg

Teckenbergs blogg

Från trädgården intet nytt

TrädgårdPosted by Teckenberg Feb 12, 2013 11:43:53

Snön ligger djup men långt därunder finns det liv, det som vi alla längtar efter just nu.

Visst kan det kännas ibland att just nu står tiden stilla, att inget händer. Men tiden står aldrig stilla, dagarna blir just nu 6 minuter längre för varje dygn som går. På en vecka har vi fått 35 minuter mera ljus och här ute i skogen där vi inte har några gatljus märks det synnerligen väl.

När solen någon gång tittar fram hörs omedelbart mesarnas filande i buskarna, deras titi - tyy, titi - tyy talar om att våren är i antågande.

Om drygt två månader skall denna skönhet stå i blom;

Canadensis sanguinaria `Multiplex´

Plantan börjar bli stor, den ökar i omfång varje år så kanske dags för en delning i vår. Jag har länge letat efter den enkla varianten också och nu finns den i trädgården sedan i fjol tack vare våra generösa trädgårdsvänner Håkan och Birgitta.

Blodörter är riktiga primadonnor och skall behandlas därefter.

En annan tidig blommare är Soldanella `Spring symphony´ en alldeles förtjusande liten fransig klocka som bör planteras med omsorg för att komma till sin rätt. Inga stora skymmande bladverk som gömmer den lilla skönheten där den försynt tittar fram. Låt den växa i ensamt majestät utan att distraheras av konkurrenter med yvigt och iögonfallande växtsätt och gläds åt de vackra små klockorna.

Ett trevligt tecken som förebådar vårens ankomst är att trädgårdsföreningarna börjar höra av sig för att boka ett besök i sommar.

Alltid lika trevligt att ta emot trädgårdsbesök - det känns som om vi är gamla bekanta fast vi aldrig träffats tidigare. Men vi har så mycket gemensamt - glädjen vi alla delar över det som en trädgård ger oss men även vedermödor och besvikelser.

Vi delar erfarenheter.....

Alltid lika häftigt när en stor buss parkerat vid vår lilla skogsväg och numera vet vi att det också går bra att köra ända fram. Skickliga busschauförer som är vana att leta trädgårdar på de mest konstiga ställen i vårt land.

  • Comments(1)//teckenbergblogg.besokstradgardar.se/#post171