Teckenbergs blogg

Teckenbergs blogg

God fortsättning

TrädgårdPosted by Teckenberg Jan 02, 2013 17:22:15

Den senaste veckans plusgrader har resulterat i att det mesta av snön är borta. Här har vi pendlat mellan 3 - 4 plusgrader, även nattetid så det sista av isen och snön på taket rasade med ett dån häromdagen.

År 2002 började jag skriva en 10 - årsdagbok och det är lätt att konstatera att värmen just nu inte är särskilt vanlig - i alla fall inte in på 2000 - talet. Något år har det nuddat vid nollgradigt men vanligtvis brukar vi ha det ganska kyligt såhär i början på året.

Dammen har öppnat sig efter att ha legat täckt av snö och is och det syns på vattnets rörelser att syrepumpen fungerar - alltid en anspänning vintertid med tanke på det liv som finns där och som är i så stort behov av syresättningen.

Under två dagar nu har jag kunnat arbeta i trädgården några timmar. Påbörjat städningen samt fortsatt klippa ner perenner - ett arbete som stoppades av snön.

Det finns ingen tjäle i marken vilket kan vara en fördel när det gäller alla torvpartier men "än så är det långt till vår" och en kraftig köldknäpp nu på barmark är knappast något att önska.

Rådjuren som vi matat sedan snön och kylan kom får det lite lättare nu. Nu kommer de åt förnan i skogen och tillgången på vatten är god.

Vacker, men blek januarisol gav en illusion om vår - nästan...

En god fortsättning på det nya året önskar jag er!

  • Comments(4)//teckenbergblogg.besokstradgardar.se/#post165