Teckenbergs blogg

Teckenbergs blogg

Väder..

TrädgårdPosted by Teckenberg Dec 05, 2012 17:46:08

..är inte detsamma som klimat men det senaste dygnet har vädret varit ovanligt aggressivt.

Snöfallet som började i natt, i kombination med starka vindar, har ställt till en massa problem. Ingen flygtrafik, bussarna har stannat och tågen avgår inte - många inrapporteringar om trafikolyckor på våra vägar.

I Stockholm åskar det.

Visst infinner sig en känsla av litenhet när Moder Jord ryter till, kanske på allvar.

I Doha i Quatar pågår Cop 18 - FN´s klimatmöte där tusentals människor samlats än en gång i en from förhoppning om att få till stånd ett nytt avtal om begränsningar av våra koldioxidutsläpp till atmosfären.

Övriga världen har slutat hoppas - Cop 15 i Köpenhamn 2009 var nog det sista hoppet om att världens ledare skulle ta det ansvar vi lagt på dem och som de en gång accepterade.

Vi byter ut våra glödlampor, vi tackar nej till plastpåsar i affärerna för att minska på plasthanteringen som ger våra hav migrän och vi sopsorterar utifrån de grundliga instruktioner vi fått och vi tänker på återanvändning innan vi slänger saker till allt mer växande avfallsberg.

Vi tar vårt ansvar men det räcker inte.

Själva sitter vi där vi sitter just nu eftersom vägen inte är framkomlig men det går ingen nöd på oss så länge vi har strömmen kvar.

Trädgården är skönt inbäddad i drivor av snö och mår säkert gott.

  • Comments(1)//teckenbergblogg.besokstradgardar.se/#post159