Bratt Gustafssons blogg

Bratt Gustafssons blogg

Vårlängtan

TrädgårdPosted by Bratt Gustafsson Feb 15, 2010 20:58:13

Eftersom vintern fortfarande håller oss i sitt järngrepp har vi roat oss att med hjälp av tidigare vårbilder drömma om det som komma skall!

Blåsippor är förutom tussilago barndomens vårtecken.

En ungersk blåsippa och en vitsippa "onormalis"

Efter att ha ”blivit med trädgård” är alla former av crocus favoriter

Namnlös i knoppstadiet och utslagen

Två varianter av crocus tommasinianus, snökrokus

Trillium nivale är en annan favorit som jag fått från Owe J. Här är förra årets blomma, hoppas den har förökat sig och att det blir fler blommor nu till våren. Den syns också längst bak i den övre crocusbilden.

Daphne, tibast, i alla former tillhör också favoriter.Den vita, daphne mezereum alba, växer i en kompakt klotform, här tillsammans med Iris reticulata, våriris

Ett annat vårtecken är våra huggormar som vi inte jagar bort!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ing-Marie Feb 25, 2010 10:40:49

Vilken härlig vårkänsla man fick av att titta på bilderna. Inte den sista för dden fick jag rysningar av , gillar inte ormar. Hade er blogg ibland mina favoriter utan att jag visste om det. Brukar titta men inte kommentera, men nu är det roligare när jag vet vilka som har bloggen.

/Ing-Marie

Posted by Madame C Feb 18, 2010 22:16:18

Oj, vilka fina bilder (utom möjligen den sista)! Nu hittade jag till sist din blogg också. Kul att du vill vara med i min utlottning. Ha det gott, Charlotta

Posted by Camilla Feb 16, 2010 08:00:40

Visst längtar man nu...jättefina bilder du lagt upp, särskilt den sista. Jag ser nästan aldrig orm hos mig. Trillium nivale hamnar på önskelistan.