Bratt Gustafssons blogg

Bratt Gustafssons blogg

Vårförberedelser och blommande Helleborus

TrädgårdPosted by Bratt Gustafsson Feb 07, 2010 19:03:02

Äntligen kom Trädgårdsamatörernas fröer som genast blev sådda. I en burk med vitmossa har fröer grott som blev flyttade till krukor med jord för vidare tillväxt. I ”stallet” där vi vinterförvarar diverse plantor har vi idag planterat om en acer 'Katsura' (japansk lönn), azalea ’Hot Shot’ och dahlia ’Bisop of Landarff’ . Biskopen gav många plantor. Härligt att få lite skit under naglarna igen!

Azalea ’Hot Shot’ inköpt på Tånums i Danmark. Osäkert om den är härdig här därför har vi den i kruka. Bilden är från 2005 när vi övervintrade den inomhus så den blommade det året till jul.

I uterummet blommar två Helleborus. Den ena en uppgrävd planta som blev kvar i krukan och placerad i vinterförvaringen. Plötsligt fick vi se att den började skjuta upp blomknoppar. Den blev förflyttad till uterummet och så här ser den ut idag.

Den andra ett inköp sent i höstas. De ”gröna blommorna” är egentligen utblommade och de vita är de som kommer upp nu.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Monica Feb 08, 2010 19:06:15

Har varken stall eller uterum, så jag får väl ge mig till tåls tilldess att våra små godbitar tittar upp ur jorden i trädgården. Det kommer säkert att dröja länge än, så tills vidare njuter jag av era härliga bilder.

Monica