Bratt Gustafssons blogg

Bratt Gustafssons blogg

Paeonia Pion del 2

TrädgårdPosted by Bratt Gustafsson Jan 30, 2010 13:49:59

Här kommer Pion del 2. På grund av div strul lyckades vi inte lägga in allt material i en tråd. Del 1 finns alltså nedanför detta inlägg. Ser lite konstigt ut men det är omöjligt att redigera.

Paeonia suffruticosa (som idag heter något annat) Trädpion
Vi har två stycken intill varandra: Den ena från Melker Lundkvist och den andra från Folke Stengård, alltså från två legender för oss trädgårdsamatörer. Två plantor att vårda. När de blommar ska man ta semester och sätta sig i en vilstol intill dem för de är snabbt utblommade men ack så vackra!

För några år sena fick vi möjlighet att vara med på en växtbeställning från Kina. Att beställa från utlandet var då nytt för oss och det kändes exklusivt. Vi beställde en Paeonia obovata. Tyvärr har den ännu inte gett några fertila frön men till sommaren kanske!

När det gäller frösådd av pioner så kan vi varmt rekommendera Johan Petterssons metod att så i vitmossa se http://www.tradgardsamatorerna.nu klicka vidare på Arkiv och sedan Sådd av pionfrö.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Gunilla Feb 05, 2010 13:10:46

Vilka härliga bilder! ...pionernas frökapslar är sååå vackra!

Vi vill gärna komma på besök igen till er underbara trädgård....

Posted by NinaVästerplana Jan 30, 2010 21:02:30

Så mycke fint ni har ordnat i trädgården.... Snygga torvpartier! Pionerna är riktiga läckerbitar.... Blogginläggen hamnar alltid med senaste inlägget först.

Ha´t himla gôrgôtt

NinaVästerplana

Posted by Kerstin i Väjö Jan 30, 2010 20:50:38

Paeonia obovata tyckte jag om, kanonfin.